Categories
Geen categorie

Zomerworkshop Afdeling Buitengewone Zaken

Dag 1: Kennismaking met Jop en presentatie over de aanpak van Afdeling Buitengewone Zaken. Tweede dagdeel gebruikt om context in kaart te brengen. Wederom kom ik erachter dat mijn onderzoeksvraag niet helder is en het daardoor moeilijk is om de context in kaart te brengen. Hetzelfde probleem van ‘voor’ de vakantie. Context is te groot en daardoor te abstract. Autarkie is te omvangrijk. Het wordt echt tijd om de onderzoeksvraag aan te scherpen. Jop begeleid me in het concreter maken van de context/werkveld. Welke aspecten zijn bruikbaar.

foto 1 (4)

 

 

 

foto 2 (4)

Dag 2: Presentatie van het project Rural Spark. Ontwikkeling van een interventie. Maken van het prototype. Interventie uitgedacht tijdens de Workshop (overdag). Het protoyype in eigen werkplaats gemaakt (’s avonds). Tijdens het maken ervaar ik dat ik in een bepaalde ‘flow’ kom. Het maken van een tafel doe ik vanuit ervaring, op deze manier wegen de keuzes niet zo zwaar. Tijdens deze ’flow’ merk ik dat ik mijn project overdenk. Wat ben ik aan het maken? Voor wie? Wat wil ik hiermee? Wat zijn de mogelijke uitkomsten?

 

Ingreep

Voorstel: Onderzoek van de waardebepaling van een product onder een aantal doelgroepen:  Consumenten, producenten en ontwerpers.

Aanname: Door een lokaal geproduceerd product te plaatsen in een omgeving van massa geproduceerde producten te plaatsen ontstaat er discussie/verwarring.

Scenario: De goedkoopste tafel van Ikea (lack) namaken in een massieve houtsoort en plaatsen in de showroom/schappen van Ikea. Exact dezelfde maatvoering als origineel.

Rollen: Voornamelijk de rol van observant, zeker niet de rol van maker of ontwerper.

Prototype: Lack tafel vervaardigd uit een hardhout (oud kozijn, zie productie foto’s) in eigen werkplaats.

Meetinstrument: foto’s en video. Meten in showroom en magazijn.

 

Dag 3: Inzetten van het prototype in het werkveld. In mijn geval Ikea Breda en Barendrecht.

Ik merk dat ik nerveus ben om deze ingreep te doen. Uit mijn comfortzone. Normaal gesproken heb ik een helder plan van aanpak en weet wat me te wachten staat tijdens het ontwerp- en productieproces. Dit keer niet.

Na het eerste ‘falen’ (geen toegang in Breda) merk ik dat ik de interventie overdenk. Met name voor wie moet ik ‘Hidden’ zijn. In eerste instantie was ik van plan het Lack tafeltje in de showroom te plaatsen om vervolgens de reacties te kunnen meten. Tijdens de rit van filiaal naar filiaal merk ik dat het mij vooral om de consument te doen is. Ik ben geinteresseerd in de reacties van het winkelend publiek.

Dag 4: Presentaties van de verschillende ingrepen uit de groep.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *